Lite info om Nintendo Switch

Nintendo Switch är en hybridkonsol av Nintendo. En hybridkonsol menas med att den är både bärbar och stationär. Kontrollen kallas Joy-Con, man sätter Joy-Con-kontrollen i en Grip-enhet så kan man hålla den med två händer som en vanlig handkontroll. Sedan kan man ta ut Joy-Con-kontrollerna ur Grip-enheten och använda den och vifta med i olika spel. Den har en rörelsesensor inbyggd så att den känner av dessa rörelser ungefär som hur Wii-kontrollen fungerar. När man sätter tillbaka dem i Grip-enheten så blir det en vanlig handkontroll igen. Joy-Con-enheterna måste laddas i dockningsstationen. Man behöver inte använda båda Joy-Con-kontrollerna, man kan använda den ena Joy-Con-kontrollen att spela med.

Man kan ta ut konsolen ur dockningsstationen och ta med sig den dit man vill, man måste ladda den sedan i dockningsstationen när batteriet har tagit slut. Man sätter konsolen i dockningsstationen och så kopplar man den till tv:n, och då laddas även skärmen. The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild är en utav spelen som kommer till Switch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *